Malzemeler
- 300 gr kıyma,
- 2 adet patates,
- 2 adet kemer patlıcan,
- 1 adet soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 1 çorba kaşığı salça,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pul biber,
- Kırmızı toz biber,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Sosu İçin
- 1 çorba kaşığı salça,
- 1 su bardağı su.
- Üzeri İçin:
- Domates,
- Biber.
Hazırlanış
- Soğanı, sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
- Orta boy bir tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- İçine soğanı, sarımsağı, zeytin yağını ilave edelim ve 5-10 dakika kavuralım.
- Sonra baharatları, tuzu, salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
- Patatesin iri iri küp şeklinde doğrayalım.
- Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyalım ve orta kalınlıkta daire şeklinde doğrayıp, tuzlu su da bekletip, suyunu süzelim.
- Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım.
- Patatesleri ilave edelim ve kızartalım.
- Sonra patlıcanları kızartalım.
- Orta boy bir borcama patatesleri yerleştirelim ve üzerine kıymalı harcın yarısını döküp, yayalım.
- Patateslerin üzerine patlıcanları yerleştirelim ve kalan kıymalı harcı patlıcanların üzerine döküp yayalım.
- Son olarak üzerini domates ve biber ile süsleyelim.
- Sosu için; kaseye salçayı, suyu koyalım ve karıştıralım.
- Patatesli Patlıcan Oturtmasını önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 30 dakika pişirip, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder