12 Mayıs 2017 Cuma

Fırın makarna tarifi





Malzemeler

– 1 paket kalın çubuk makarna
– 250 gr beyaz peynir ben ekici peyniri kullandım
– 250 gr kaşar peyniri
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– Karabiber ve tuz
Beşamel sos için;
– 125 gr margarin yada tereyağı
– Yarım su bardağı un
– 3,5 su bardağı süt
– Tuz
kare yada dikdörtgen borcam kullanıyoruz.
                       Hazırlanış
  1. Öncelikle peynirleri rendeleyerek hazır da bekletiyoruz.
  2. Makarnayı büyük derin bir tencerede kaynamış suda 8 dakika haşlayıp (makarnaları kırmayın) sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz.
  3. Makarnaları süzgeçten geçiriyoruz.
  4. Makarnalar pişene kadar derin orta bir tencerede beşamel sosunu hazırlıyoruz. Tencerede öncelikle yağı eritiyoruz.
  5. Hemen sonrasında unu ekliyoruz. Orta ateşte kavuruyoruz.
  6. Kokusu gelince hemen sütü yavaş yavaş ekleyip, eklerken de kaşıkla yada çırpma teli ile karıştırıyoruz. Topaklanmaması için sütü yavaş yavaş döküyoruz. 
  7. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve eğer topaklandıysa sosunuz mikser ile yada çırpma teli ile çırpıyoruz.
  8. Sos bittikten hemen sonra makarnayı süzüp derin bir kaba koyuyoruz.
  9. İçine peyniri rendeleyip tuzunu atıyoruz.
  10. Beşamel sosa da atmadıysanız tuz ekliyoruz.
  11. Hepsini birlikte karıştırıp yağlanan tepsiye makarnayı boşaltıyoruz.
  12. Her yerine eşit şekilde yayıyoruz.
  13. Rendelenmiş kaşarı en üste serpiyoruz.
  14. Fırını 5 dakika 200 derece de ısıtıyoruz.
  15. Fırın ısınınca borcamı fırına koyup altı üstü kızarana kadar pişiriniz. 
  16. 35 – 40 dakika içinde kızarıp pişiyor. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder