Malzemeler
– 1 paket kalın çubuk makarna
– 250 gr beyaz peynir ben ekici peyniri kullandım
– 250 gr kaşar peyniri
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– Karabiber ve tuz
Beşamel sos için;
– 125 gr margarin yada tereyağı
– Yarım su bardağı un
– 3,5 su bardağı süt
– Tuz
kare yada dikdörtgen borcam kullanıyoruz.
Hazırlanış
- Öncelikle peynirleri rendeleyerek hazır da bekletiyoruz.
- Makarnayı büyük derin bir tencerede kaynamış suda 8 dakika haşlayıp (makarnaları kırmayın) sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz.
- Makarnaları süzgeçten geçiriyoruz.
- Makarnalar pişene kadar derin orta bir tencerede beşamel sosunu hazırlıyoruz. Tencerede öncelikle yağı eritiyoruz.
- Hemen sonrasında unu ekliyoruz. Orta ateşte kavuruyoruz.
- Kokusu gelince hemen sütü yavaş yavaş ekleyip, eklerken de kaşıkla yada çırpma teli ile karıştırıyoruz. Topaklanmaması için sütü yavaş yavaş döküyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıyoruz ve eğer topaklandıysa sosunuz mikser ile yada çırpma teli ile çırpıyoruz.
- Sos bittikten hemen sonra makarnayı süzüp derin bir kaba koyuyoruz.
- İçine peyniri rendeleyip tuzunu atıyoruz.
- Beşamel sosa da atmadıysanız tuz ekliyoruz.
- Hepsini birlikte karıştırıp yağlanan tepsiye makarnayı boşaltıyoruz.
- Her yerine eşit şekilde yayıyoruz.
- Rendelenmiş kaşarı en üste serpiyoruz.
- Fırını 5 dakika 200 derece de ısıtıyoruz.
- Fırın ısınınca borcamı fırına koyup altı üstü kızarana kadar pişiriniz.
- 35 – 40 dakika içinde kızarıp pişiyor. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder