12 Mayıs 2017 Cuma
İmam bayıldı tarifi
Malzemeler
►6 tane patlıcan
►1 su bardağı çiçek yağı
►6 tane kuru soğan
►1 kelle sarımsak
►1 su bardağı zeytinyağı
►2 tane domates
►2 tane sivri biber
►Kesme şeker
►2 su bardağı su
►Maydanoz
►Tuz
►Karabiber
Hazırlanış
Patlıcanları pijamalı olarak soyunuz ve derin bir kaba tuzlu su hazırlayıp, patlıcanları da içerisine koyunuz. (üste çıkmamaları için üzerlerine ağırlık yapacak bir tabak koyunuz)
Bir süre tuzlu suda bekledikten sonra patlıcanları çıkarıp kurulayınız.
Bir tavaya sıvı yağını koyunuz ve kızınca patlıcanları koyup kızartınız, kızaran patlıcanları fırın tepsinize diziniz. Orta kısımlarını boyuna doğru yarınız.
İçini hazırlamak için bir tavaya zeytinyağını koyunuz ve içerisine piyazlık doğradığınız soğanları, sarımsaklarını ekleyip kavurunuz. Daha sonra küp, küp doğradığınız domatesi, halka, halka doğranan sivri biberleri, incecik kıyılan maydanozu, şekeri, tuzu, karabiberi de ilave edip kavurmaya devam ediniz.
Hazırlamış olduğunuz harcınızı tepsideki patlıcanların içlerine eşitçe paylaştırın. 2 su bardağı suda ekledikten sonra, fırınınızda pişiriniz.
Soğuk olarak servis ediniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder