- Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1,5 bardak irmik
- 1,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 bardak su
- 3 bardak şeker
- 1 kaşık limon suyu
- Hazırlanış
- İlk olarak karışım kabı içerisinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırın.
- Ardından diğer tüm malzemeleri de ekleyerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Eğer un ve irmik az gelirse ekleme yapabilirsiniz..
- Elde edilen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
- 175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.
- Daha sonra şerbeti kaynatılmayan bu tatlı için su, şeker ve limon suyunu bir kaba alarak şeker eriyinceye dek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Fırından çıkan sıcak tatlıların üstünde soğuk şerbeti gezdirerek sıcak fırına tatlıları tekrardan koyun.
- En son şerbeti tamamen çekinceye dek bekleterek çıkarın.
- Afiyet Olsun.
12 Mayıs 2017 Cuma
Kemal paşa tatlısı tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder