12 Mayıs 2017 Cuma

Kemal paşa tatlısı tarifi





  • Malzemeler
  • 1 çay bardağı yoğurt
  •  1 çay bardağı sıvı yağ
  •  1 tane yumurta
  •  1,5 bardak irmik
  •  1,5 bardak un
  •  1 paket kabartma tozu
  •  1 paket vanilya
  •  3 bardak su
  •  3 bardak şeker
  •  1 kaşık limon suyu
  •                         Hazırlanış
  • İlk olarak karışım kabı içerisinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırın.
  •  Ardından diğer tüm malzemeleri de ekleyerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  •  Eğer un ve irmik az gelirse ekleme yapabilirsiniz..
  •  Elde edilen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
  •  Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  •  175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.
  •  Daha sonra şerbeti kaynatılmayan bu tatlı için su, şeker ve limon suyunu bir kaba alarak şeker eriyinceye dek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  •  Fırından çıkan sıcak tatlıların üstünde soğuk şerbeti gezdirerek sıcak fırına tatlıları tekrardan koyun.
  •  En son şerbeti tamamen çekinceye dek bekleterek çıkarın.
  •  Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder