Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı kako
- 1 su bardağı un (Kıvama göre 1 yemek kaşığı artabiliyor)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Çikolatalı Pastacı Kreması İçin;
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Hazırlanış
Öncelike Çikolatalı Pastacı Kremasını Yapalım. 
Kremayı yapacağımız tencerede yumurta, un, nişasta, kakao çırpma teliyle güzelce çırpılır. Üzerine 1 Litre süt eklenir ve ocağın altını açmadan hepsi tencerede bi güzel malzemeler eriyene kadar tekrar çırpılır. Sonra ocağın altı açılır. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca tereyağı ve vanilyası eklenir ocağın altı kapatılır. 1 saatliğine buzdolabında soğumaya bırakılır.
Pandispanya İçin
Yumurtanın sarıları ve beyazları şeker ile ayrı kaplarda köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. ( beyazını çarparken 1 tutam tuz atılır )
Çırpılmış beyaz karışım, çırpılmış yumurta sarılarına yavaşça eklenir. Yarım çay bardağı sıcak su, 1 bardak un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu da eklenir düşük ayarda mikserle 2 dk daha çırpılır. Fırın tepsi kağıdı serilmiş Fırın tepsisinde pişmeye bırakılır. Pandispanya ya kürdan testi yapılır eğer kürdana kek hamur parçaları gelmiyorsa tam kıvamında pişmiş demektir, (Pandispanya hamuru kuru olmamalı yumuşak ama bi o kadar da güzelce tam pişmiş olamalı, bu konuda dikkat edin derim :)) Fırından tepsi çıkarılır. Pandispanya keki biraz soğuduktan sonra bıçakla tam ortadan ikiye bölünür. Kekin arasına Çikolatalı Pastacı Kreması dökülür, yayılır.
Üzerine de Pastacı Kreması her tarafını kaplayacak bir şekilde sürülür. (Pastacı kremam benim biraz arttı onları da ayrıca truff yaparak değerlendirdim ben) Pastanın en üzerini de dilediğiniz gibi kendi zevklerinize göre süsleyin :)) İnanın ki bu pastacı kreması Tamamen hazır yaş pasta tadı gibi olmasını sağlıyor. Herkesin bu çikolatalı kolay yaş pastadan yapmasını şiddetle tavsiye ederim
Kremayı yapacağımız tencerede yumurta, un, nişasta, kakao çırpma teliyle güzelce çırpılır. Üzerine 1 Litre süt eklenir ve ocağın altını açmadan hepsi tencerede bi güzel malzemeler eriyene kadar tekrar çırpılır. Sonra ocağın altı açılır. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca tereyağı ve vanilyası eklenir ocağın altı kapatılır. 1 saatliğine buzdolabında soğumaya bırakılır.
Pandispanya İçin
Yumurtanın sarıları ve beyazları şeker ile ayrı kaplarda köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. ( beyazını çarparken 1 tutam tuz atılır )
Çırpılmış beyaz karışım, çırpılmış yumurta sarılarına yavaşça eklenir. Yarım çay bardağı sıcak su, 1 bardak un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu da eklenir düşük ayarda mikserle 2 dk daha çırpılır. Fırın tepsi kağıdı serilmiş Fırın tepsisinde pişmeye bırakılır. Pandispanya ya kürdan testi yapılır eğer kürdana kek hamur parçaları gelmiyorsa tam kıvamında pişmiş demektir, (Pandispanya hamuru kuru olmamalı yumuşak ama bi o kadar da güzelce tam pişmiş olamalı, bu konuda dikkat edin derim :)) Fırından tepsi çıkarılır. Pandispanya keki biraz soğuduktan sonra bıçakla tam ortadan ikiye bölünür. Kekin arasına Çikolatalı Pastacı Kreması dökülür, yayılır.
Üzerine de Pastacı Kreması her tarafını kaplayacak bir şekilde sürülür. (Pastacı kremam benim biraz arttı onları da ayrıca truff yaparak değerlendirdim ben) Pastanın en üzerini de dilediğiniz gibi kendi zevklerinize göre süsleyin :)) İnanın ki bu pastacı kreması Tamamen hazır yaş pasta tadı gibi olmasını sağlıyor. Herkesin bu çikolatalı kolay yaş pastadan yapmasını şiddetle tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder