13 Mayıs 2017 Cumartesi

Kabak böreği tarifi



Malzemeler
  • 4 adet kabak
  • 4 adet yufka
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Dereotu
  • Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
  • Rendelenmiş bir bardak kaşar peyniri
                   Hazırlanış
Çok kolay, bir o kadar da besleyici ve lezzetli bir tarif. önce kabakları soyup rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Suyunu iyice sıkıyoruz. Bir kaba yumurta süt ve yağı koyup çırpıyoruz. Bu karışıma dereotunu iyice kıyıp ekliyoruz. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra kabakları bu karışıma ilave ediyoruz. Son olarak yufkalarımızı elimizle ufak parçalar halinde koparıp harca ekliyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Pişmesine yakın kaşar rendemizi üzerine döküp eriyince fırından alıyoruz. işte hazır.
Arzu ederseniz kaşar yerine beyaz peynirde kullanabilirsiniz ve yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder