Malzemeler
- 500 Gram az yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 Adet yumurta
- 1/2 demet maydanoz
- 1,5 Su bardağı bayat ekmek içi
- Karabiber, Kırmızı pul biber, kekik, tuz
Diğer Malzemeler
- 4 Adet domates (3 adedi sosu için , 1 adedi de üzerine dilimlemek için gerekiyor)
- 4 Adet patates (ufaksa 5 tane de koyabilirsiniz)
- 3 Adet çarliston biber
- 1 Tatlı kaşığı salça (tercihen karışık)
Kızartmak için
- sıvı yağ
Hazırlanış
- Ekmek içini ve arkasından soğanı rondo dan geçiriyoruz. (isterseniz rendeleyip , ufalayabilirsiniz)
- Yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz.
- Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde keselim (Patateslerle Köfteler aynı boy olursa daha şık gözükecektir)
- Sıvı yağı iyice kızdırıp (çok yağ çekmesin diye) önce patatesleri arkasından da köfteleri azıcık kızartıyoruz. (kesinlikle iyice pişirmeyin ağır olur, kızarmadan almamız gerekiyor)
- Tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralayın.
- Köftelerden sonra kızartma yağından bir kepçe sos tenceremize alıyoruz, Salçamızı da ekleyip iyice karıştıralım.
- Arkasından rendelediğimiz 3 adet domatesi de ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım, isterseniz sarımsak da atabilirsiniz içine. Kekik ve tuzunu da ekledikten bir kaç dakika sonra ocaktan alıyoruz.
- Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine hepsine değecek şekilde döküyoruz ki kurumasın pişerken.
- Üzerine 1 adet soyulup dilimlenmiş domatesi sıralıyoruz, biberleri de kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştiriyoruz.
- Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Benim yemek tam 1 saatte istediğim kıvamda pişti)
- 30. dakikadan sonra açıp, tepsinin içindeki sostan köftelerin ve patateslerin üzerine biraz gezdirin. (daha lezzetli olacaktır)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder