12 Mayıs 2017 Cuma

Kelle paça çorbası tarifi






Malzemeler
1 Adet Koyun Kellesi
4 Adet Koyun Paçası
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
3 Diş Sarımsak
4 Yemek kaşığı Üzüm Sirkesi
1 Yemek Kaşığı Tuz
10 Su Bardağı Soğuk Su ‘2 litre’
1 Çay Bardağı Soğuk Su

                        Hazırlanış
Düdüklü tencere içerisine koyun kellesi ve paçaları, 2 litre su konulacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal ısı ayarında olacak. Düdüklü tencerenin el kitapçığında belirtilen sığır eti pişirme süresi göz önüne alınacak. Verilen süre içerisinde kelle ve paça haşlanacak. “düdüklü tencerem, koyun kelle ve paçasını 40 dakikada pişiriyor” Ardından kelle ve paçalar süzülecek, üzerindeki etler kemiklerinden ayrılacak ve kuşbaşı doğranacak. Kelle paçanın haşlama suyu bir tencereye alınacak, üzerine didilmiş veya doğranmış kelle paça eti ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencereden bir kepçe su alınacak ve terbiye sosuyla karıştırılacak. Sos tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Tava içerisinde 3 yemek kaşığı zeytınyağı ile 1 tatlı kaşığı pul biber hafif kavrulacak ve kelle paça çorbası üzerine dökülecek. Ardından çorbanın tuzu karar hale getirilecek. Ezilmiş sarımsak ve sirke karışımını çorbanın servisi sırasında kullanabilirsiniz. Afiyet olsunn:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder