13 Mayıs 2017 Cumartesi

Lahana sarması tarifi




Malzemeler
  • 1 orta boy lahana
  • tuz
İç harcı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz
  • kimyon
  • karabiber
  • nane
  • pul biber
  • maydanoz
  • sıvı yağ
Üzeri için
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • tuz
                   Hazırlanış
Öncelikle tencereye su koyalım ,kaynatalım. Kaynadıktan sonra çok az tuz atalım ve lahanayı fazla küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp kaynamış suda haşlayalım.haşladıktan sonra da soğuk suda yıkayıp süzgece alalım.
Tavamızın içerisinde sıvıyağını ve ince doğranmış soğanı kavuralım,daha sonra salça,baharatlar ekleyelim 1 çay bardağı kadar olacak şekilde su ilave edelim suyu çekince tavamızı ocaktan alalım.ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.
Lahanalardan bir sarımlık parçalar kopardıktan sonra bir ucuna iç harcında ekleyelim ve rulo gibi uzunlamasına saralım,tencereye dizelim.
En son üzerine zeytinyağ ,tuz ve salça ekleyip 3-4 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim . kısık ateşte pişirelim(15-20 dk kadar)
Ben tenceredeki lahana sarmalarının üzerine ufak bir tabak,tabağın üzerine de taş koydum,sonra tencerenin kapağını kapattım,sarmalar dağılmasın diye.
Afiyet olsun😊😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder