13 Mayıs 2017 Cumartesi
Macar gulaş tarifi
Malzemeler
600 gr. kuşbaşı et (dana veya koyun butu)
1 orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 adet iri boy kırmızı dolmalık biber
2 adet orta boy domates
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber ve kırmızıbiber
Hazırlanış
Tencerede yağ ıie kup doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar kavrulur. Etler ilave edilerek kavurmaya etler iyice kızanncaya kadar çevirerek devam edilir. Rende edilmiş domates, ince doğranmış biberler, küp patates, bir bardak et suyu ve salça eklenerek tuz, karabiber ile tatlandırılır. Tencerenin ağzı kapatılarak etler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir, üzerine pul biber ve yapılır.Kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder