13 Mayıs 2017 Cumartesi

Milföy tarifi



Malzemeler
  • 23 kare parça milföy hamuru
  • 5 böreklik yufka
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gr kadar beyaz peynir
  • 1/3 bağ maydanoz
  • Susam
  • Çörekotu
                       Hazırlanış
İlk olarak fırın tepsisi ne bir yufkayı açıyoruz ve içerisinde hiç karşımızdan bir kepçe kadar boşaltıyoruz ve 9 milföy yapraklarını güzelce tepsiyi kaplayacak şekilde dizelim. İçerisine yine harçtan dökelim. Bir Yufkayı İkiye bölüp tepsiye serelim tekrar harçtan dökelim. Üçüncü yufkayı da ikiye bölüp tepsiye serelim ve peynirli harcımızı boşaltıp üzerine harçtan döküp yufka bir tane kadar serme işlemine devam edin, her ara kata harcımızdan dökelim en son dış tarafta kalan yufkaları da içeriye alıp üzerine milföyleri
güzelce dizip, karışımmız dan bolca boşaltıp üzerine susam ve çörek otu serpiştirelim. Fırını 180°’ye ayarlayıp yaklaşık 35 -40 dakika kadar böreklerin, üzeri iyice kızarana kadar pişirelim, enfes bir tat denediğiniz zaman beğeneceğinize %100 eminim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder