Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 350 gr dana kuşbaşı
- 2 su bardağı 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tane küp şeker
- tuz
- çok az sıvı yağ
- 4,5 bardak sıcak su
Hazırlanış
- Nohutları bir gece önceden soğuk suyla ıslatıyoruz. Ertesi gün eti yıkayıp düdüklü tencerenin içine alıyoruz.
- Çok harlı ateşte etleri mühürlüyoruz. Rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra soğan ve geceden ıslattığımız suyunu süzüp bolca yıkadığımız nohutu da ilave ediyoruz.Nohutları haşlamadan kullanıyorum, bütün vitamini içinde kalıyor.
- Şeker ve tuzunu da ekleyip, biraz da sıvı yağ ilave edip üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5-5 su bardağı kaynar suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- İlk önce harlı ateşte, düdüğü öttükten sonrada orta ateşte yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz. Süre düdüklü tencereden ve nohutun tazeliğinden uzayıp kısalabilir. Bu süre sonunda açıp bir kontrol etmekte fayda var. Pişmemişse biraz daha pişirebilirsiniz, afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder