Malzemeler
1 kg ıspanak
– 1 adet kuru soğan
– yarım çay bardağı pirinç
– 1 yemek kaşığı sıvı yağ
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– tuz
– karabiber
– pul biber
Hazırlanış
- Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
- Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
- Salçayı ilave edelim.
- Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
- Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.
- Yanında yoğurtla servis edelim, afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder